Tule mukaan!

Vanhoja pelimannisävelmiä eli VPS on suomalaisen kansanmusiikin perusteoksia, ja 10-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Perinnearkku ry haastaa kaikki pelimannit ja musiikin harjoittajat instrumentista, taustasta ja kansallisuudesta riippumatta videoimaan tulkintoja sen lähes seitsemästäsadasta sävelmästä. Tavoitteena on saada kaikki VPS:n sävelmät videoina youtubeen, ja näin kartuttaa suomalaisen kansanmusiikin tarjontaa netin videopalveluissa. Ja koska kyseessä on tanssimusiikki, voi myös tanssilla olla rooli videossa.

Videot julkistetaan paitsi youtubessa, myös tässä blogissa sekä projektin facebook-sivulla. Videoiden toivotaan levittävän kiinnostusta suomalaista pelimannimusiikkia kohtaan, jakavan tietoa ja mahdollistavan suomalaisten sävelmien opettelun ympäri maailmaa.

MUKAAN TEKEMÄÄN VIDEOITA?

Haastamme sinut ja/tai yhtyeesi käymään käsiksi VPS-nuottikirjasta löytyviin kappaleisiin.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan projektiin ja laatimaan oman videosi, toimi seuraavalla tavalla!

Tutustu VPS:n sävelmistöön. Teos on saatavilla kirjastoista sekä löydettävissä antikvariaateista. Voit myös ladata kirjan PDF-muodossa tästä linkistä (suuri kiitos luvasta Ilmari Krohnin sukuseuralle!). VPS:n sävelmistö löytyy myös Suomen Kansan eSävelmät -tietokannasta käyttämällä tarkennettua hakua ja hakemalla kokoelmaa “Kansantanssit”.

Tämän linkin takaa löytyvällä lomakkeella voit varata itsellesi sävelmän sen numerolla – näet myös, mitkä kappaleet ovat vapaana.

http://goo.gl/forms/85HnCtRfQl

Kuvaa soittovideo haluamallasi tyylillä ja käytössäsi olevilla välineillä. Kännykkävideon taso riittää aivan hyvin.

Vaihtoehto 1: Lataa video omalle YouTube -kanavallesi julkiseksi ja lähetä linkki videoon tekijä- ja esiintyjätietoineen alempaa löytyvään sähköpostiosoitteeseen.

Vaihtoehto 2: Jos omaa kanavaa ei ole tai et halua sitä käyttää tähän tarkoitukseen, voit myös ladata valmiin videotiedoston seuraavaan kansioon:

https://drive.google.com/open?id=0B3hAT1j6N6KsX2pjTmxMOEwwcDg

Lähetä tällöin samalla tapaa linkki lataamaasi videoon sähköpostitse tekijä- ja esiintyjätietojen kanssa. Perinnearkun tiimi huolehtii siitä että video päätyy julkiseksi verkkoon sekä youtuben VPS-soittolistalle.

Videon tietojen toimitusosoite:
vps-verkkoon@googlegroups.com

Voit myös sähköpostissasi jakaa jonkin tarinan soittamaasi kappaleeseen liittyen. Tarinoita lisäämme mielellämme blogiin videoiden yhteyteen!

Seuraavat tiedot tarvitaan, jotta video voidaan julkaista:

  • Soittajan/soittajien/yhtyeen nimi
  • Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
  • Yhtyeen nettisivut (jos on)