Tietoa tekijöistä

VPS verkkoon -projekti on osa Perinnarkku ry:n 10-vuotisjuhlavuoden toimintaa. Projektin työryhmään kuuluvat Maija Kauhanen, Jaakko Kyrö, Iida Savolainen ja Paula Susitaival.

Yhteyden työryhmään saat sähköpostitse:
vps-verkkoon@googlegroups.com

 

Tietoa Perinnearkusta

 

Perinnearkku ry on vuonna 2006 perustettu yhdistys, joka toimii aktiivisesti kansanmusiikin ja kansantanssin aseman ja tunnettuuden edistäjänä Suomessa ja ulkomailla. Yhdistys luo toiminnallaan myös edellytyksiä siihen, että suomalainen kansanmusiikkiperinne elää ja uudistuu.

Yhdistyksen perustoimintaan kuuluu klubien, jamien ja jamihautomoiden järjestäminen Helsingissä. Yhdistyksen klubit ovat osa Suomen kansanmusiikkiliiton koordinoimaa kiertueorganisaatiota, joka osaltaan mahdollistaa ammattimaisen kansanmusiikin näkyvyyttä Suomessa. Tämän lisäksi yhdistys järjestää työpajatoimintaa sekä artistivierailuja ulkomailta sekä järjestää sävellyskilpailuja.

Yhdistyksen järjestämät jamit ja jamihautomot ovat yhteisöllistä toimintaa, jossa kaikkia kannustetaan iloitsemaan yhteismusisoinnin voimasta. Perinnearkku vaalii myös pelimannimusiikin ja kansantanssin yhteyttä ja nämä jamit ovat yksi harvoja tilaisuuksia, jossa pääkaupunkiseudulla voi tanssia haluamallaan tyylillä livekansanmusiikin tahtiin. Vuodesta 2013 asti järjestetyt Jamihautomot joissa soitetaan jamibiisejä hitaalla tempolla, madaltavat kiinnostuneiden harrastajien kynnystä osallistua jameihin.

Syys- ja kevätkausien ajan pyörivän perustoiminnan lisäksi yhdistys järjestää kesäisin Puistokarkelot-festivaalia osana Alppipuiston kesä -tapahtumasarjaa sekä osallistuu Kaustinen Folk Music Festivalin ohjelmatuotantoon.

LISÄTIETOA
www.perinnearkku.net
www.facebook.com/perinnearkku